chantal Schipperheyn hr werk mens nijmegen training coaching

Doen & laten

We zijn niet op de wereld om maar wat te doen. Je hebt een kostbaar leven en daar kan je iets moois en goeds mee doen. Ik ben niet de persoon die z’n leven vergooit om te lanterfanteren, of om in de ogen van anderen oké te zijn. Ik leef niet altijd een eenvoudig leven, maar wel een die me geeft wat ik nodig heb. Om te kunnen groeien en geven wat ik in huis heb. Daarmee wil ik anderen inspireren en vooruit helpen. Of mensen met mindere omstandigheden tools geven om zelf de regie in handen te kunnen houden. Dat is belangrijk. Jouw leven is niet bedoeld om anderen te bieden wat ze nodig hebben, om vooruit te komen ten koste van je eigen leven. No way! Dat is iets wat mij alle energie geeft die ik nodig heb om hierin van betekenis te kunnen zijn. Ten gunste van mensen. Omdat we allemaal weleens die helpende hand nodig hebben. We zijn elkaar als mensen gegeven. En niet om beter uit de strijd te komen dan een ander, maar om aan elkaar te kunnen groeien en bloeien. Zo simpel is het volgens mij.

Omdat het anders kan

In de praktijk is het vaak anders. Wanneer er geld mee gemoeid is, sneuvelen al gauw de goede bedoelingen. Niet omdat de intenties niet oké zijn, maar uit angst voor het bestaansrecht van leven of organisatie. Je bereikt hier al gauw het tegendeel mee. Afrekenen op basis van voorwaarden, geeft je niet het vertrouwen dat helpt het beste te geven, maar eindigt vaak in stress. En dat kost meer dan het oplevert wanneer je niet laat zien wie je als mens of organisatie bent, maar je plaatje van succes hoog probeert te houden. Tuurlijk, je kan op die manier je bankrekening vullen, kennis en bezit vergaren, alleen heb je er een hoop voor moeten offeren. En dat is iets waarvan ik denk dat het nu tijd is om het anders aan te pakken en te organiseren. Mensen hebben zoveel in huis, maar ervaren dit niet omdat ze er niet op vertrouwen. Wanneer dit niet keert, geven mensen niet meer het mooiste van zichzelf, maar verpesten ze een toekomst die zo mooi kan zijn. Een toekomst met plek voor iedereen. Jong en oud, dik of dun, welke kleur of geaardheid dan ook. En daarmee gaat een hoop capaciteit verloren die gestoken had kunnen worden in een mooiere, leukere, liefdevollere wereld.

Sparren, bomen, of meer info

Dus geen getreuzel wanneer je iets in handen hebt waarmee je verschil wil maken, of impact wil creëren. Zorg voor de mensen die jou al hun tijd en energie geven. Help ze het beste te geven van zichzelf. Voor een wereld van verschil. Ik sta te trappelen.