werk mens advies hr coaching chantal schipperheyn nijmegen

Hier is het om te doen

We leven in een wereld waar wie je bent, wat je doet en wat je hebt van groot belang zijn. We geven veel van onze tijd en energie aan zaken die ons moeten brengen waar we ons bestaansrecht aan ontlenen. En dat is niet altijd datgene wat ons werkelijk oplevert waarnaar we op zoek zijn. We offeren als het ware tijd en energie op om onze plek in de wereld te kunnen hebben en houden. Dat is stressvol. Continue. Omdat we van zoveel afhankelijk zijn. Voor dat dak boven ons hoofd, de boodschappen, vakanties en een sociaal leven. Het is niet niks om jezelf elke keer weer in beweging te krijgen om te doen wat van je verwacht wordt. Je steeds weer laten zien zoals je denkt gezien te moeten worden.

Zo kan het ook

Je werkende leven is een behoorlijk kostbare tijd. De tijd dat je van alles opbouwt. Voor later. En omdat het anders kan, en eerlijk gezegd ook wel anders moet, is Werk en Mens de organisatie die werkende mensen een perspectief geeft. Op een andere weg. Een andere manier van kijken naar werk. Omdat werken start met interesse in iets en energie krijgen van iets. Iets waar je jezelf in kwijt kan. Want dan pas weet je dat het klopt met wie je bent. Je ervaart ruimte om te kunnen ontdekken wat je in huis hebt, door te kunnen zijn en doen wie je bent. Dit levert een boel energie op. Aanstekelijke. Kansen en mogelijkheden ontstaan als vanzelf. En zo zou het gaan wanneer je weet dat dit de bedoeling is. Én mogelijk. Als je maar op het leven vertrouwt.

Je weet het

Helaas is het vaak anders. Omdat we in plaatjes geloven. Plaatjes die we denken te moeten nastreven voor een lang en gelukkig leven. Maar wanneer die plaatjes niet stroken met je natuur, offer je steeds iets van jezelf op omwille van het plaatje. Vaak onbewust, omdat iedereen nu eenmaal zo leeft en werkt. De stress die ons dit oplevert, gaat ten koste van de potentie die we hebben. Pas wanneer je weer gaat luisteren naar je eigen diepe verlangen, je natuur, je intuïtie, je hart, of hoe je het noemen wil, ervaar je pas hoeveel er mogelijk is. Hoeveel meer je kan, en met zoveel meer gemak. Dit is logisch, maar als het makkelijk was, deden we het al.

Gedurfd

Het is waardevol voor mens en organisatie om te weten hoeveel impact het heeft, en verschil het maakt, wanneer mensen gesupport worden zichzelf te zijn. Om van daaruit te kunnen doen waar ze blij van worden en energie van krijgen. Onvoorwaardelijk. Dat zou een wereld van verschil betekenen. Omdat mensen dan niet meer geven wat ze dénken te moeten geven, voor hun status, salaris of inkomen, maar het béste van zichzelf gaan geven. Energie stoppen in datgene waar ze van waarde kunnen zijn, op hun eigen en unieke manier. Wat betekent dat diensten of producten waardevol en kwalitatief hoogwaardig zullen zijn. En waarde gaan opleveren op heel veel fronten.

Vooruitgang

Wil je weten hoe dit verhaal op jouw werk of organisatie van invloed zou kunnen zijn? Hoe je als mens of organisatie het verschil kan maken en impact kan hebben? Neem dan vooral contact met me op.