Onvoorwaardelijk

Hoe weet je wat je doen kan als je niet de energie uit je werk haalt die je wil/kan halen? Dit is een vraag die bij veel mensen speelt, maar vaak blijft liggen uit angst voor het moeten nemen van stappen die consequenties hebben. Consequenties voor status, inkomen, relaties of de toekomst. En dit is jammer. Begrijpelijk, maar jammer. We geven veel tijd en energie aan onze carrière of loopbaan. Je zit jaren op school en wanneer je gaat werken, kan je een eigen leven op poten zetten. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Voorwaarden die bepalen hoe je je kan blijven verhouden tot dit leven. Hoe meer je opbouwt, hoe meer je verliezen kan. En de angst voor verlies en tekort weerhoudt ons nogal eens de kansen en mogelijkheden te pakken die ons pad kruisen.

Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt

Jezelf de ruimte geven om te doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt, is veel makkelijker dan je denkt. Je moet alleen even weten waarom je het niet ziet en ervaart. Zodat je andere keuzes kan maken. Stappen kan zetten die je brengen wat je nodig hebt. Om te groeien en bloeien en daar de vruchten van te plukken. In plaats van te moeten compenseren wat je offert om vast te kunnen houden aan het bekende. De energie die je daardoor verliest, is enorm. En dit terwijl energie opleveren je natuur is. Jammer dus en tijd om dit anders te doen.

Alles of niets

Ik ga je voor in mijn leven en weet daardoor wat je nodig hebt en doen kan voor een mooie wending. Ik nodig je uit met mij te wandelen en te ontdekken waar je belemmerende overtuigingen zitten en waar de kansen liggen. Neem van me aan dat dit niet uit een boekje te halen is, maar alleen uit jouw manier van leven. Je ervaart precies waar het stokt en waar het stroomt. Maar niet luisteren naar deze kennis brengt je verder van jezelf af in plaats van dichterbij. En daarom is stilstaan bij dit fenomeen een investering die oplevert wat je ervaren wil.

Eerste stap

Heb je inspiratie nodig, of een zetje, om een stap te durven zetten waarvan je weet dat het klopt, maar zie je deze stap nog niet of ben je bang voor de consequenties? Boek een wandeling voor een wereld van verschil. Of neem contact op voor meer info.

Mijn vrouw verloor haar baan net op het moment dat ik een switch wilde maken. Ik heb dat verlangen uitgesteld omdat ik het spannend vond om niet zeker te zijn van inkomsten. Maar ik raakte zo down en gefrustreerd dat ik aan de wandel ben gegaan met Chantal. Zij wist precies te raken waar ik enthousiast van word. Pijnlijk maar ook fijn. Omdat ik nu zie hoe belangrijk dit is voor mij. Ik ben net gestart bij een nieuwe werkgever waar ik kan doen waar ik blij van word. Een wereld van verschil! Dank je wel voor je inzicht en inspiratie!

Hans Koopman, elektromonteur